Saamhorigheid

18 maart 2020 Door Geeske

Het Coronavirus schept een apart soort saamhorigheid.

King Louie rokje via Marktplaats, vestje via Vinted, shirt Hema, panty Apollo.

Iedereen weet het: we zitten in een uitzonderlijke en historische situatie. Een groot deel van de beroepsbevolking en kinderen zitten thuis. Zo ook mijn man, die thuis werkt nu en mijn zoon.

Vanochtend hebben we schoolwerk opgehaald voor mijn zoon en zijn we samen al bezig geweest met de opdrachten. Gisteren hebben we samen het huishouden gedaan en kaarten gemaakt voor de familie. We komen de dagen goed door.

En ik moet eerlijk zeggen: ik geniet ervan! Het is zo fijn om mijn gezin gezond thuis te hebben en voor hen te kunnen zorgen. Alles draait gewoon door bij ons, omdat ik bijna alles kan doen wat ik normaal doe. Alleen nu ben ik dus niet alleen thuis, maar zijn we er met z’n drie├źn. Die saamhorigheid, ik sta mezelf toe om ervan te genieten!

Ook als je de tv, radio of social media aanzet: overal heerst een soort speciale sfeer. Mensen bieden aan kaartjes te sturen, een boodschapje extra te doen of mee te draaien in de zorg. Het lijkt het beste in mensen naar boven te halen. Is dat niet gewoonweg prachtig?

Natuurlijk is er ook angst voor het virus en zwakkere mensen die nu in een hele moeilijke situatie zitten, maar ik kies er voor om het van de zonnige kant te zien. Ook wij hebben namelijk hele zware jaren achter de rug. Voor ons is dat nu even verleden tijd en daar ben ik dankbaar voor.

Welke lichtpuntjes zie jij in deze tijd? Laat het me hieronder weten!