Hoe hou jij contact deze dagen?

18 april 2020 Door Geeske

Hoe hou jij contact tijdens deze dagen van ‘social distancing’?

Tijdens deze coronacrisis waar we nog steeds in zitten is het de bedoeling dat we afstand houden. Lichamelijk afstand, maar zeker niet sociaal of geestelijk! Je kunt namelijk op heel veel manieren in contact blijven met elkaar.

Zo kun je elkaar natuurlijk appen, (video)bellen, mailen of ouderwets een kaartje sturen. Dat laatste is mijn favoriete manier om contact te houden. Ik maak graag zelf kaarten en heb al heel veel kaartjes gestuurd de laatste weken. Nu zijn zelfs een aantal van mijn intuïtieve tekeningen op ansichtkaarten geprint. Deze zijn verkrijgbaar in mijn Etsyshop. Wil je liever de print op een groter formaat? Je kunt de ontwerpen ook digitaal downloaden en daarna op mooi papier printen, zo vaak als je wilt!

Je bent er natuurlijk niet bij als iemand jouw kaartje openmaakt en leest, maar echte post maakt heel wat los in mensen. Je hebt een mooie kaart in je handen, die je telkens weer kunt lezen en op een prominente plek kunt zetten in je huis. Ook kun je ‘m voor later bewaren en zo weer herinneringen opdoen. Dit kun je veel moeilijker of niet doen met appjes, mailtjes of belletjes.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de kaartjes die ik heb gekregen heel veel voor mij hebben betekend. Ik bewaar ze allemaal en bekijk ze nog steeds graag af en toe. Het is een prachtige herinnering voor later aan deze vreemde tijd.

Op welke manier hou jij het liefste contact met jouw naasten? Laat het me hieronder weten!