Mindful kleuren

7 april 2020 Door Geeske

Mindful kleuren is ontspannend en geeft tegelijkertijd energie.

“Frequency Holder” door Geeske Hogenhuis

Eén van de eerste dingen die ik dacht toen ik 12 jaar geleden thuis kwam te zitten met een burn-out en wist dat ik niet meer wilde terugkeren naar mijn oude werkplek was: ik wil weer creatief bezig zijn elke dag. Dat was wat er het sterkste naar voren kwam in die eerste dagen. Grappig, dat je onderbewuste of innerlijke kind zo duidelijk naar voren kan komen.

Ik dook wat potloden en viltstiften op en wilde gaan tekenen. Maar… niets! Ik was totaal geblokkeerd! Er kwam werkelijk niets uit! Toch wilde ik het proberen. Na wat zoeken online kwam ik kleurplaten voor volwassenen tegen. Wat heerlijk! Het mocht weer: gewoon gezellig kleuren met een zacht muziekje op. Wat heb ik ervan genoten!

Later begon ik ook zelf mandala’s te tekenen en daarna in te kleuren. Úren heb ik het gedaan! En het leverde mij ook nog eens diepe ontspanning en tegelijkertijd een energieboost op. Dát is namelijk wat kleuren voor je kunnen doen. Kleuren spreken tegen je onderbewuste en roepen je innerlijke kind op. Herinneringen van speelse, vrolijke momenten uit je jeugd kunnen worden opgeroepen.

Kleuren is ook nog eens heel mindful. Je bent namelijk met al je aandacht bezig met een repeterende bezigheid, wat je verbeelding ruim baan geeft en je rationele brein bezighoudt. Zo mindful bezig levert een diepe ontspanning op.

Op deze manier bezig zijn met kleur heeft mij het allermeeste opgeleverd in mijn reis terug naar mijn ware ik. Het was een lange reis, maar ik ben er. Docent Frans zijn was het niet, maar dat kleur mijn passie is, dat is zeker!

Wil jij ook lekker mindful kleuren? Je kunt nu deze kleurplaten downloaden in mijn Etsyshop!