Duurzaam shoppen

3 oktober 2019 Door Geeske

Waarom zou je tweedehands en duurzaam shoppen?

Zoals je misschien al opgemerkt hebt, heb ik op deze nieuwe blog ook een winkel geïnstalleerd (inmiddels verwijderd). Mijn idee voor deze blog was namelijk een soort ‘shop my closet’ idee. Je kunt hier zien hoe ik mijn kleding combineer en welke koopjes ik scoor. Vervolgens bied ik jou leuke, budgetvriendelijke kleding en sieraden aan die je met elkaar kunt combineren. De kleding is tweedehands, net als sommige sieraden, maar ik maak ook wel oorbellen en kettingen zelf. Door tweedehands te shoppen ben je heel duurzaam bezig! We hebben in Nederland namelijk een enorm overschot aan tweedehands kleding.

Deze kleding gaat voor een deel naar daklozen en mensen met een minimale beurs, maar gaat voor het grootste deel naar Afrika. Daar worden onze kleren voor heel weinig aangeboden op de markt. Veel wordt uiteindelijk weggegooid, omdat het onverkoopbaar blijft op de Afrikaanse markt. Hierdoor wordt er veel verspild en worden de mensen daar niet gestimuleerd om hun eigen kleding te produceren op een eerlijke en duurzame manier.

Dat kan toch beter! Probeer daarom eens uit om eerst te kijken hier, op marktplaats of Vinted of er iets voor jou bij zit. Niet alleen bespaar je behoorlijk wat geld, ook help je dit kledingprobleem kleiner te worden. Zo kijk ik sinds een tijdje eerst vooral op marktplaats als ik iets nodig heb. Zo heb ik al een aantal hele leuke vestjes gescoord, die eigenlijk altijd wel passen. Ik bedenk welke kleur ik nog nodig heb en zoek dan daarop.

King Louie en Tante Betsy zijn mijn favoriete merken, maar die zijn helaas nieuw ook erg duur. Daarom koop ik deze kleding ook vaak op marktplaats of Vinted. Ik weet van deze merken al welke maat ik heb, wat het handiger maakt tijdens het shoppen. Ik kocht ook 2 rokjes van andere merken laatst, maar die pasten mij niet. Daarom vind je ze hier terug.

Als ik iets heel erg mooi vind, spaar ik er ook wel voor. Ik doe namelijk ontzettend lang met kleding, gemiddeld 5 tot wel 10 jaar! Dit geldt ook voor gewone gekleurde shirtjes en leggings. Omdat ik gisteren zoveel bestellingen had in mijn andere webshop (wegens de uitverkoop met 30% korting met code ‘oktober30’), heb ik voor mezelf een Frida jurk gekocht van Tante Betsy! Ik kan niet wachten tot ze komt! Ik heb volgens mij nog nooit zoveel geld uitgegeven aan één jurk, behalve mijn trouwjurk natuurlijk.

Vinted is trouwens echt een aanrader! Ik was vandaag wat jurkjes hier in de shop aan het zetten, toen ik er meteen alweer eentje verkocht op Vinted! Deze onderstaande King Louie gaat naar Frankrijk. Ik moet haar nog inpakken en naar DHL brengen. Daar fiets ik graag een rondje voor om!

Shop jij vaak tweedehands of anderszins duurzaam? Laat het me hieronder weten!

King Louie jurk S verkocht