Hoe ik mijn kleurrijke jurkjes was

18 november 2019 Door Geeske

Vandaag vertel ik hoe ik mijn kleurrijke jurkjes was.

Vandaag heb ik een nieuwe wasmachine gekregen! Mijn oude deed de laatste tijd erg raar en stopte ineens middenin een wasprogramma. De temperatuur was volgens mij ook verkeerd gegaan, want de witte was voelde opeens wel heel erg heet voor 40 graden… Een nieuwe dus, aangezien een wasmachine vrij essentieel is.

Fun fact: ik heb altijd al van de was doen gehouden! Toen ik op mijn studentenkamer woonde hadden we met z’n vieren een huurwasmachine, dus ik hoefde niet elk weekend mijn was naar mijn moeder te brengen. Dat vond ik zo stoer! De was doen was, denk ik, echt een symbool van mijn onafhankelijkheid.

Toen ik ging samenwonen met mijn man 14 jaar geleden ongeveer, kregen we een eigen wasmachine van mijn ouders als samenwooncadeau. Deze was toentertijd van een heel goed merk en er zaten allemaal extra functies op. Wat was ik er trots op!

Deze wasmachine heeft het best lang gedaan, maar nu dus een nieuwe. Ik heb gekozen voor een wasmachine die de was weegt en daarop het programma aanpast. Daardoor is hij zelfs 30% zuiniger dan A+++. Ik vind duurzaamheid belangrijk, dus ik ben heel benieuwd hoeveel dit qua energie zal schelen.

Ik was ook altijd met ecologisch wasmiddel. Voor de handdoeken en sokken was en de witte was gebruik ik waspoeder van Klok. Voor mijn jurkjes en de kleding van mijn mannen gebruik ik vloeibaar ecologisch wasmiddel van eigen merk van onze supermarkt, die je sinds kort kunt kopen. Ik was mijn jurkjes altijd op 30 graden en zoveel mogelijk binnenste buiten. Zo blijven ze mooi.

Ik heb met het jurkje dat ik vandaag aan heb wel gemerkt, dat het na één keer wassen al een beetje pillerig is met een klein waasje. Dit ben ik helaas wel gewend van Hema. Je koopt toch een jurkje wat veel goedkoper is, dus de kwaliteit is er dan ook naar. Helaas merk ik bij de Tante Betsy jurkjes ook wel dat er snel een waasje overheen komt. Zonde, maar ik blijf mijn jurkjes toch wel gewoon dragen.

Ik ga straks mijn wasmachine voor het eerst gebruiken. Ik ben benieuwd! Welke wasmachine heb jij?