Maantijd

9 mei 2020 Door Geeske

Deze producten gebruik ik tijdens mijn maantijd.

Dit weekend is het mijn maantijd, oftewel mijn menstruatieperiode. Omdat ik altijd thuis werk, kan ik vrijuit de tijd nemen voor mijn lichaam in deze fase en dat bevalt me ontzettend goed. Ik doe het altijd rustig aan en doe wat minder op de eerste dagen. Ik merk dat ik minder pijn heb en dat mijn menstruatie ook minder lang duurt dan voorheen, toen ik nog buitenshuis naar school of werk moest.

Ik gebruik nu sinds iets meer dan een jaar wasbaar maandverband en ook dat bevalt mij erg goed. Ik heb verschillende verbanden aangeschaft. In het begin kocht ik verband op Etsy bij een winkel die nu niet meer open is. Ik had een starterspakket gekocht met van elk type 2 verbanden erin. Dit moest uit Amerika komen en ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat ik daarover invoerrechten moest betalen! Oeps! Duur grapje was dat.

Omdat de starterskit zo duur uitviel, wilde ik eerst niet meer kopen. Toen ontdekte ik dat er ook merken te koop waren in Nederland. Ik kocht daarom 3 verschillende maten maandverband van Imse Vimse en heb later nog een aantal extra inlegkruisjes gekocht van EcoFemme. Voor mijn menstruatie vind ik de nachtverbanden die ik op Etsy kocht en de nacht- en dagverbanden van Imse Vimse heel erg prettig. Van de inlegkruisjes vind ik die van EcoFemme het prettigst. Die zijn iets dunner dan Imse Vimse en de Etsy verbandjes.

Ik merk dat ik minder vaak mijn verbanden hoeft te verwisselen op één of andere manier dan met wegwerpverband. Ook voelt het veel prettiger en natuurlijker aan op je huid. Bovendien gaat het niet vies ruiken zoals bij verband met plastic erin. Waar het als laatste natuurlijk om ging, is dat je een hele berg afval en uiteindelijk geld bespaart! Win-win! Ik raad zeker aan om over te stappen op wasbaar verband.

Wat is jouw ervaring met wasbare alternatieven? Laat het me hieronder weten!