Waarom niet elke dag een nieuwe outfit?

11 oktober 2019 Door Geeske

In deze blog vertel ik waarom ik niet elke dag een nieuwe outfit plaats en draag.

Op deze blog zie je een paar keer per week mijn outfit die ik zo budgetproof en duurzaam mogelijk probeer te houden. Waarom plaats ik niet elke dag een nieuwe outfit? Dit komt omdat ik niet elke dag nieuwe kleren aan doe. Dat vind ik onzin en niet duurzaam. Als je tenminste elke dag schone kleren aan doet en de vorige in de was doet. Ik zit grotendeels alleen thuis op een dag, dus daar word je toch niet vies van?

Veel mensen vinden alles wat uit en van je eigen lichaam is maar vies, maar waar slaat dat op! Bloed, zweet, tranen; is dat vies als het in je lichaam zit? Nee toch? Waarom zou het dan vies zijn als het uit je lichaam komt? Ik vind dat apart.

Ik was dus ook niet elke dag, maar 2 à 3 keer in de week. De trommel zit dan ook goed vol, wat heel duurzaam is. Wat ik ook niet doe is elke dag douchen. Wederom, waar word ik vies van als ik de hele dag een beetje thuis ben? Precies, nergens van dus. Ik ben geen bouwvakker, boerin of toilet ontstopper. Ik blijf heel schoon door de dag heen!

Minder vaak douchen en wassen bespaart enorm veel water en schoonmaak- en verzorgingsproducten. Ik ruik ook echt niet vies hoor! Kom maar eens ruiken! Het enige wat minder duurzaam van mij wat water betreft is, dat ik mezelf één keer in de zoveel tijd een bad gun. Wel met duurzame toevoegingen zoals dodezeezout of biologische badproducten.

Hoe doe jij dat? Vind jij het nodig om elke dag te douchen en schone kleding aan te trekken?

De producten die ik op dit moment gebruik voor wassen en douchen.