Wasbare alternatieven

1 oktober 2019 Door Geeske

Van veel producten kun je ook heel goed de wasbare alternatieven gebruiken.

Duurzaamheid vind ik een belangrijk onderwerp in mijn huishouden. Niet alleen wil ik een betere wereld achterlaten voor mijn zoon van 10 en zijn leeftijdgenoten. Ook wil ik het gevoel hebben dat ik echt iets kan doen voor een schonere wereld. Ik voelde me eerder namelijk behoorlijk machteloos als ik de berichtgeving over het klimaatprobleem las of hoorde.

Elke maand probeer ik nu een duurzaam alternatief te zoeken voor producten die op of kapot zijn. Zo begon ik een paar maanden geleden met het vervangen van wegwerpproducten voor de wasbare alternatieven. Ik heb bijvoorbeeld superleuke katoenen zakdoekjes gekocht bij Zeeman die gewoon in de was kunnen. Handdoeken, sokken en ondergoed moet ik toch wassen, dus de zakdoekjes gaan daar gewoon in mee.

Ik kocht ook wasbare groente- en fruitzakjes van biologisch katoen. Deze waren in de aanschaf behoorlijk aan de prijs voor 5 euro per stuk. Later zag ik dat je ook zakjes bij Albert Heijn kunt kopen die veel goedkoper zijn, maar die zijn dan wel van synthetisch materiaal. Het boodschappennetje kocht ik ook van biologisch katoen, maar die gebruik ik in de praktijk eigenlijk niet. Iets voor jou? Ik bied ‘m nu voor de helft van de prijs aan.

Toen ik nog make-up gebruikte, vond ik de Ecoco washandjes echt ideaal. Je kunt er je (waterproof) make-up mee afhalen met alleen maar wat water. Binnenkort wil ik een video opnemen over deze washandjes, zodat je kunt zien hoe ze werken. Nu kun je de 3 washandjes voor een leuk prijsje van me overnemen. Waar ik binnenkort ook nog een aparte blog over zal schrijven is het wasbaar maandverband dat ik gebruik en waar ik heel tevreden over ben.

Wat doe jij al in het kader van duurzaamheid? Laat het me hieronder weten!