Welkom op mijn blog!

24 september 2019 Door Geeske

Al van jongs af aan hield ik heel veel van kleurrijke jurkjes. Toen ik klein was – ik denk mijn hele jeugd tot aan dat ik een jaar of 12 was – maakte mijn moeder mijn jurkjes zelf. Ik mocht dan vaak mee naar Jan Sikkes om het stofje uit te zoeken. Mijn moeder ging toen aan de slag thuis. Er moest natuurlijk vaak even doorgepast worden en hier en daar een verandering gemaakt worden. Reuze-interessant allemaal!

Als de jurk dan klaar was, mocht ik ‘m meestal aan op een bijzondere dag, zoals Pasen of Kerst. Daarna deed ik de jurk ook wel aan naar school. Dit leverde meestal gemengde reactie op op school. De meeste kinderen vonden het maar raar, zo’n zelfgemaakte jurk en hadden er heel wat over te zeggen. Mij maakte het niet uit, want ik was er juist heel trots op dat ik opviel in een jurk die anders dan anders was.

Tijdens mijn middelbare school- en universiteitsjaren droeg ik meestal vooral broeken en toen ik ging werken, werd mij duidelijk gemaakt dat ik er vooral ‘professioneel’ uit moest zien. Geen idee wat dat inhield, dus ik deed vooral zwart aan, wel altijd gecombineerd met een kleurtje, maar het was eigenlijk helemaal niet mijn smaak.

Na een aantal jaren werken koos ik ervoor om thuisblijfmoeder te worden toen ik zwanger was van mijn zoon. Ik wilde er ook iets naast gaan doen vanuit huis. Tijdens die periode leerde ik mezelf weer steeds beter kennen en vond ik toevallig in de Libelle of Margriet een artikel met daarin een foto van een vrouw die een prachtige, kleurrijke jurk droeg van King Louie. En daar begon mijn hernieuwde passie voor kleurrijke jurkjes weer!

In het begin lukte het me alleen om 1 King Louie aan te schaffen in de opruiming. Ik was erg trots en zuinig op deze jurk en heb ‘m nog steeds! Ik droeg hem op bijzondere dagen en droeg verder nog steeds vaak broeken, omdat ik dacht dat dat makkelijker en comfortabeler was.

Toen zag ik na een aantal jaren een stukje in Klokhuis over een meisje die hooggevoelig was en geen broeken kon verdragen. Ze vertelde dat haar moeder gewoon alleen jurkjes, tunieken en leggings aanschafte, wat zij veel prettiger vond zitten. Ik dacht: ‘Hee, zo kan het ook!’. Vanaf dat moment investeerde ik mijn geld in nieuwe jurken en leggings en heb ik mijn collectie beetje bij beetje opgebouwd.

Omdat ik niet veel te besteden heb, koop ik nog steeds vooral in de opruiming en op marktplaats. Gelukkig wordt er veel aangeboden! Wat wel jammer is, is dat ik dus niet het nieuwste aan kan. Bij een nieuwe collectie van Tante Betsy – mijn favoriete merkt van het moment – zie ik vaak al welke ik heel graag zou willen hebben. Ik kan de jurk dan nog niet bestellen en moet afwachten of mijn maat er nog zal zijn in de uitverkoop of op marktplaats. Maar dat maakt het ook wel spannend! Het is mijn favoriete spel: koopjesjagen!

Hoe ben jij in aanraking gekomen met kleurrijke jurkjes en hoe vaak draag jij een jurk of rok? Laat het me hieronder weten!