Creativiteit komt in golven

12 juni 2020 Door Geeske

Mijn creativiteit komt altijd in golven.

Mijn leven heeft altijd hele hoge pieken gekend, maar ook zeer diepe dalen. Nu ik medicatie gebruik zijn deze golven iets gelijkmatiger geworden, maar nog steeds heb ik weken waarin ik bijna niks voor elkaar krijg en weken die daarop volgen waarin ik volop energie heb.

Vorige week was weer even een dal(letje) en had ik vrijwel de hele week hoofdpijn en een verkrampte rug en schouders. Erg vervelend! Het is lastig om dan in het oog te houden dat er altijd een periode achteraan komt waarin het juist heel erg goed gaat. Bij mij is het altijd hollen of stilstaan. Óf er komt niets uit mijn handen, óf mijn creativiteit stroomt over!

Aan het begin van deze week kreeg ik weer zoveel nieuwe creatieve ideeën ineens! Allemaal leuke onderwerpen om over te bloggen, kleurrijke creaties om te maken en een leuke challenge voor instagram. Je zult het allemaal binnenkort voorbij zien komen!

Wat wel lastig was deze week is dat we op het moment maar één laptop in huis hebben en daar werkt mijn man fulltime op. Ik moest al die creativiteit dus nog even inhouden en kan pas vanmiddag beginnen alle leuke, nieuwe blogposts en producten te gaan maken! Ik ga zo meteen aan de slag!

Wat mijn punt is – vooral voor mezelf! – is dat de rustperiode voorafgaande aan een creatieve uitbarsting er net zo goed bij hoort als de productieve periode. Ik vergeet dit elke keer weer en hoop dan dat ik voor altijd vol met energie blijf zitten, maar na een piek volgt altijd een meer of minder diep dal(letje). Steeds sneller merk ik op dat ik dan dus rust nodig heb en dat ik mijn lichaam moet respecteren en vaart moet minderen. Hoe sneller ik me aan het dal overgeef, hoe sneller de volgende piek weer in zicht komt.

Hoe is dat bij jou? Komt jouw creativiteit of productiviteit ook in golven? Laat het me hieronder weten!