Loslaten voor een nieuw begin

27 september 2019 Door Geeske

Tijd om spullen los te laten voor een nieuw begin hier op Kleurrijke jurkjes!

Zoals je weet, ben ik net begonnen met deze nieuwe blog over kleurrijke jurkjes en een kleurrijke, budgetproof en duurzame levensstijl, maar daar ging heel wat aan vooraf. Dit jaar 2019 staat tot nu toe bij mij vooral in het teken van loslaten. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk heb ik heel veel spullen, boeken, kleding etc. weggedaan of verkocht. Daar zijn meerdere redenen voor.

De afgelopen 10 jaar zijn voor mij niet makkelijk geweest. Ik ben al die jaren intensief bezig geweest met mezelf en vooral mijn grenzen leren kennen. Ik ben hoogsensitief en raak snel overweldigd door veel prikkels. Dit kan vanalles zijn: veel lawaai, slecht slapen, veel uitstapjes of het doorbreken van mijn routine. Als ik overweldigd raak, slaap ik meteen slecht. Dan gaat de negatieve spiraal lopen en raak ik uiteindelijk depressief. Ik heb vanalles geprobeerd van mindfulness, yoga tot voedingssuplementen, een andere voedingsstijl en therapie. Niets hielp, de depressies bleven komen.

Uiteindelijk was ik zo uitgeput, dat ik het niet meer volhield en echt beter moest gaan slapen. Daarvoor kreeg ik een antipsychoticum. Dat klinkt heftig, maar ik slik maar een kleine dosis en wat wil het wonder? Ik sliep direct elke nacht door wat er ook aan de hand was! Of ik een drukke, prikkelrijke dag heb of aan het piekeren ben, ik slaap elke nacht heel goed. Wat een opluchting.

Ik heb een aantal keren geprobeerd met het antipsychoticum te stoppen, maar dat ging keer op keer niet goed. Uiteindelijk hielp het beter slapen wel goed, maar bleef ik toch last houden van depressies die zich uitten als een verlammende vermoeidheid. Ik raakte weer uitgeput, dus ging ook nog een antidepressivum gebruiken. De eerste soort die ik gebruikte, maakte dat ik me heel vlak voelde. Precies het nadeel wat mensen wat aangeven bij antidepressiva.

Na een tijdje gestopt te zijn en weer in de verlammende vermoeidheid te vallen, kreeg ik een andere soort antidepressivum aangeboden. Deze bleek fantastisch te werken! Ik voelde me in rap tempo ineens heel goed! Nu gebruik ik het antipsychoticum al meer dan 3 jaar en dit antidepressivum meer dan een jaar. Ik voel me mijn beste zelf, zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik heb energie, veel creatieve ideeën en kan flexibeler reageren op veranderingen. Wat een verademing zeg!

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Nou, misschien dan één nadeeltje: ik ben wel wat aangekomen het laatste halfjaar. Dat komt ook, omdat ik in voorgaande jaren gemiddeld 100 km per week fietste om mijn zoon van en naar school te brengen. Sinds maart dit jaar fietst hij alleen en heb ik opeens heel veel tijd over.

Ik mis het fietsen best wel en dat had ik niet verwacht! Het was pittig elke dag 25 km vier keer in de week, maar je bent er wel meteen uit en in beweging. Nu ga ik wel 1 keer in de week fietsend naar Fiësta (een soort Zumba) en verder moet ik wel 1 of 2 keer per week in de stad zijn een paar kilometer verderop. Ik doe ook het huishouden waarbij je ook in beweging bent.

Toch ben ik aangekomen. Ik probeer er niet van te balen en mijn nieuwe lichaam te accepteren zoals het is. Ik heb er per slot van rekening een beter leven voor teruggekregen! Het betekende wel dat ik een aantal kledingstukken niet of minder goed paste. Daarom heb ik hier op mijn blog een tweedehands kledingshop geopend! Jij kunt nu even lekker snuffelen tussen mijn spulletjes of er nog wat voor je bij zit voor een leuk prijsje!

Het betekent ook dat ik naast mijn webshop met sieraden en edelstenen ook wat meer invulling voor mijn dag heb gekregen, want ik was al een tijdje op zoek naar iets leuks om iets extra’s te kunnen doen met mijn dag. Ik heb in ieder geval heel erg zin in deze nieuwe uitdaging!