Oh ja… Hooggevoelig…

9 maart 2020 Door Geeske

Oh ja, ik ben hooggevoelig… Pff…

Ik heb alweer een tijdje niet geblogd en dat komt omdat ik weer keihard tegen mijn grenzen liep! Afgelopen week was ik weer moe, echt hondsmoe! Bah! Het enige wat er dan op zit is, zoveel mogelijk prikkels vermijden en zoveel mogelijk rusten en slapen.

Ja, ik ben hooggevoelig en raak erg snel overprikkeld. Ik heb er zoveel last van dat ik echt mijn hele leven erop moet inrichten. Terwijl ik ook een hele enthousiaste, gepassioneerde, creatieve kant heb. Deze nam de afgelopen maanden even de hoofdrol in de vorm van heel veel nieuwe, leuke idee├źn hebben en ze allemaal willen uitvoeren: cursussen doen, kledingruilbeurs organiseren, jurkjes verkopen, een nieuwe kat… En dan is het ineens: BAM!

Moe, uitgeput en bijna niets meer kunnen. Het lukt me nog net om het huishouden te doen, maar alles wat erbij komt is eigenlijk teveel. Afgelopen weekend heb ik 2 keer 12 uren geslapen en toen was ik eigenlijk nog steeds niet uitgerust. Vandaag dus ook nog even rustig aan.

Gewoon een beetje rustig de boodschappen doen, was uitzoeken, veel pauzes met koffie en thee tussendoor. Zoveel mogelijk proberen om de balans weer terug te vinden. Alle leuke ideetjes stop ik even in de ‘cloud’ (mijn denkbeeldige ‘bewaarwolk’) en haal ik er weer uit wanneer het wat rustiger is in mijn hoofd.

Raak jij snel overprikkeld of juist niet? Laat het me hieronder weten!