Geen regenboog zonder regen

1 april 2020 Door Geeske

Er kan geen regenboog bestaan zonder regen of tegenslag.

Als de zonnestralen door de regen heen schijnen, verschijnt er een prachtige regenboog. Dit symbool staat voor vervolmaking, een gunstig voorteken en een nieuw begin. Zo zouden we deze coronacrisis ook kunnen zien: als een nieuw begin.

Nu iedereen verplicht thuis zit en iedereen weer naar de basis terugkeert, zou je denken dat de angst en chaos overheerst, maar niets is minder waar. Kleine, vriendelijke initiatieven zie je overal om je heen: mensen die aardig voor elkaar zijn, een boodschapje extra doen, een keer extra bellen of een kaartje sturen. Deze moeilijke situatie haalt het beste in ons naar voren.

De slogan tijdens deze crisis is dan ook: samen staan we sterk, we gaan hier samen doorheen. Iedereen is gelijk geworden door Corona, want het treft werkelijk iedereen in de wereld. Dat maakt het in één klap duidelijk dat we allemaal verbonden zijn en dat we heel erg van elkaar afhankelijk zijn.

Tegenwoordig willen we graag zelfstandig en onafhankelijk zijn, maar dit is vrijwel onmogelijk. Ook al zouden we in ons eentje in een hutje op de hei wonen, dan nog zijn we afhankelijk van wat de aarde ons geeft aan voedsel en als je ziek wordt, heb je ook een dokter nodig. We hebben elkaar gewoon nodig en moeten er samen uit zien te komen.

Daarom zie ik door deze situatie de prachtige regenboog tevoorschijn komen en denk ik dat deze periode ons alleen maar sterker kan maken.

Wat denk jij?