Kleur aan mijn leven

29 februari 2020 Door Geeske

Wat geeft kleur aan mijn leven?

Heb jij dat ook wel eens? Dat je opeens in een nieuwe fase zit en als je dan terugkijkt, lijkt het wel alsof je de hele tijd al voor deze nieuwe fase aan het voorbereiden bent geweest. Dat gevoel heb ik, nu ik begonnen ben aan de cursus Kleurentherapie.

Donderdag kreeg ik de bevestiging dat ik de kristalcursus met goed gevolg had afgerond. Ik had slechts één foutje in de hele cursus! Niet dat dat iets uitmaakt, het ging me om het diploma. Maar het is toch wel leuk! (Ik blijf toch altijd nog een beetje die brave studienerd…)

Toch klikte het niet helemaal met die cursus zoals ik al eerder aangaf. De kleurentherapie grijpt me meteen veel meer en als ik terugkijk op mijn leven zijn kleuren eigenlijk altijd de rode draad geweest. Ik heb altijd kleurrijke kleding gedragen. Kleur kwam ook terug in mijn eigen creaties op papier, in sieraadontwerpen en zelfs in mijn scriptie die ik maakte voor Franse letterkunde. (Ik besprak de symbolische betekenis van o.a. kleuren in een middeleeuwse tekst.)

Het voelt alsof ik nu weer helemaal op de goede weg ben. Ik wil zeker meer gaan doen met kleur behalve mooie kledingcombinaties maken. Ik denk aan kleurenconsulten of -advies of iets dergelijks. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik ben al wel helemaal enthousiast. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk uit zal komen! Eerst maar eens die cursus afmaken.

Met mijn gele outfit van vandaag heb ik met mijn zoon een verjaardagstaart gemaakt, want hij is maandag jarig. Geel voelt nog steeds wel een beetje veel van het goede, maar als ik de foto terugkijk, vind ik toch wel dat het me leuk staat. Een nog enigszins nieuwe kleurencombinatie voor een nieuwe fase. Kleuren geven mijn leven kleur!

Wat geeft jouw leven kleur? Laat het me hieronder weten!