Mooi geel is niet lelijk!

5 november 2019 Door Geeske

De psychologie achter de kleur geel.

Dit weekend droeg ik GEEL met rood. Voor diegenen die mij kennen is dat heel erg opvallend, want ik heb altijd gezegd dat ik een hekel aan geel had! Toch begin ik geel best te waarderen. Ik kocht een tijdje terug een jurk van de Hema met geel erin en bedacht dat het eigenlijk wel mooi zou zijn om daar een gele panty bij te dragen. Die kocht ik vervolgens van Apollo. Daarna bedacht ik dat het ook wel mooi zou zijn om er een vest bij te hebben in die gele kleur. Toevallig zag ik dit vest op Vinted en dacht: waarom niet?

Dit weekend combineerde ik de panty en het vest met deze rode jurk van Blutgeschwister. Mijn eerste jurk van dit merk die ik via Marktplaats kocht. Hij zit echt heerlijk! En ik vind het ook mooi dat hij wijd uitloopt. Ik ben zeker van plan om meer van dit merk te kopen in de toekomst.

Maar waarom had ik zo’n hekel aan de kleur geel eerst? Als je er de kleurenpsychologie op naslaat, kun je lezen dat geel staat voor je laten zien, zelfvertrouwen en stralen. Misschien had ik daar wel wat moeite mee eerst. Ik voel me nu als 38-jarige in ieder geval zekerder van mezelf dat toen ik 18 was.

Verder draag ik ook vaker koele kleuren zoals blauw, groen en turquoise. Dit zijn mijn lievelingskleuren en ik vind ze ook mooi staan bij mijn ogen. Het schijnt ook zo te zijn dat je vaak óf koele óf warme kleuren het beste kunt dragen. Je kunt daarbij kijken naar je huid en haar en daar zilver of goud bij houden. Als zilver je mooier staat, kun je beter koele kleuren dragen en als goud je mooier staat, kun je beter warme kleuren dragen.

Ik draag sowieso eigenlijk alleen zilver. Zelfs mijn trouwring is van witgoud. Dit is omdat ik het mooier vind. Ik trek me vrijwel niets aan van stijladviezen en draag gewoon wat ik zelf mooi vind. Toch ben ik wel eens benieuwd wat er uit zo’n kleurenconsult zou komen. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel interessant en wellicht inspirerend.

Welke kleuren draag jij het liefste? Laat het me hieronder weten!