Wat is Kleurentherapie?

15 april 2020 Door Geeske

Wat is kleurentherapie en wat kan het voor je doen?

Het is gelukt! Ik heb mijn diploma ‘Colour Therapy’ binnen! Ik deed deze opleiding bij het Centre of Excellence. Het was een uitgebreide cursus over hoe je kleuren kunt gebruiken om jezelf op te laden of juist te kalmeren. Er zaten heel veel creatieve opdrachten bij van een kleurenschema maken voor een woonkamer tot een tekenconsult geven aan een volwassene. Al met al heb ik 98% gescoord, waar ik natuurlijk erg blij mee ben!

Wat is kleurentherapie eigenlijk en wat kan het voor je doen? Met deze therapie zet je kleuren effectief en bewust in in je leven. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je muren in bepaalde kleuren verven om een bepaalde sfeer op te roepen, je kunt kleding dragen die je een boost geven, je kunt een kleurrijke maaltijd bereiden en eten of je kunt op een creatieve manier bezig zijn met kleur.

Ik gebruik kleur op alle manieren die ik hierboven genoemd heb. De meest in het oog springende manier is mijn kledingkeuze. Vandaag draag ik bijvoorbeeld zwart met multicolor. Een kleurencombinatie die kracht, een steuntje in de rug en onafhankelijkheid stimuleert. Daarnaast ben ik bijna elke dag op een bewuste en actieve manier bezig met kleur in mijn art journal en andere creatieve projecten. Hier op de blog zal ik vertellen hoe ik kleur gebruik in mijn leven en geef ik je allerlei creatieve suggesties die jij ook kunt gebruiken.

Kleurentherapie wordt ook wel geassocieerd met de chakra’s. Dit zijn energiecentra die op specifieke plekken in je lichaam gelocaliseerd zijn. Elke chakra heeft een eigen kleur en door die kleur te dragen of in je gezichtsveld te plaatsen, kun je deze chakra openen, waardoor er meer energie naar je toestroomt. In de komende blogs zal ik verder vertellen over kleurentherapie en de chakra’s en hoe je deze kunt gebruiken. Op deze pagina kun je lezen wat ik aanbied aan kleurrijke consulten en downloads.

Op welke manier gebruik jij het liefste kleur in je leven? Laat het me hieronder weten!