A thing of beauty is a joy forever

4 december 2019 Door Geeske

Mijn oma zei vaak ‘A thing of beauty is a joy forever’.

Oh nee! Mijn lievelingslippenstift die ik al 21 jaar heb is op! Dat dacht ik toen ik mijn Lancôme lippenstift (links) op wilde doen. Ik heb deze gekregen van mijn Oma toen ik 18 jaar werd. De geur is nog steeds hetzelfde, hoewel de officiële houdbaarheidsdatum waarschijnlijk al ettelijke jaren is verstreken.

Ik weet nog goed hoe mijn Oma rook. Ze gebruikte altijd hele luxe toiletartikelen van Douglas. Vaak als ze wat nieuws kocht, mocht ik de gratis samples hebben van parfum en soms ook van make-up. Er zat ook eens een prachtige lippenstift van Lancôme tussen, kleur ‘Renaissance Brun’. Ik vertelde mijn oma dat ik deze zo mooi bij mijn gezicht vond staan.

En ja hoor, ik kreeg de lipstick op mijn verjaardag. Wist ik veel dat ‘ie toen 37 gulden kostte! Ik schrok me een hoedje toen ik dat hoorde en heb er altijd heel zuinig mee gedaan. Tot het moment deze week dat hij echt op was.

Eerder had ik al wel gekeken naar eenzelfde soort kleur, maar kon deze toen niet vinden. Noch bij de duurdere parfumerie, noch bij de goedkopere drogisten. Daarom had ik maar besloten om gewoon een nieuw kleurtje uit te kiezen bij de Hema.

En wat wil het toeval? Ik heb een kleur gevonden die er vrijwel hetzelfde uit ziet! De kleur heet ‘Cheerful Copper’ en het is de Long Lasting Lipstick van de Hema. Ik heb ‘m meteen uitgeprobeerd en draag hem nu al úren. Ik heb er mee gegeten, gedronken en zelfs gedoucht en het zit er nog steeds op! Een prachtige langhoudende kleur dus. Ik ben er heel blij mee en kan nu met een gerust hart de oude lipstick ritueel weggooien. Want hoewel ‘A thing of beauty is a joy forever’, deze ging helaas ‘maar’ 21 jaar mee.

Ik nam trouwens ook meteen een paar wasbare make-up remover doekjes mee. Ze zijn superzacht en goedkoop. Je hoeft alleen warm water te gebruiken om je make-up eraf te halen. Ik had de Ecoco washandjes al, maar daar heb ik heel wat meer voor moeten betalen. Echt een tip dus om even langs de Hema te gaan. Ze hadden zowel washandjes als doekjes. Ik moet de doekjes voor het eerste gebruik even wassen, maar binnenkort wil ik een video opnemen waarin je kunt zien hoe goed deze wasbare alternatieven zijn.

Welk make-up artikel heb jij het langste?