Altijd tijd voor thee

17 november 2019 Door Geeske

Er is altijd tijd voor thee bij mijn favoriete gelegenheid in Groningen!

Tante Betsy op theevisite

Gisteren was ik gezellig een dagje uit met mijn gezin en schoonfamilie naar de Theefabriek in Houwerzijl. We zijn daar al heel vaak geweest, want het is ons favoriete uitje in de provincie Groningen. Dit keer was de aanleiding de verjaardag van mijn man, die inmiddels al een paar maanden geleden jarig was. De eerst keer moesten we in de zomer namelijk afzeggen, omdat het zo vreselijk heet was.

We hebben de Afternoon Tea genomen met 2 gangen. De eerste gang was hartig met quice, een hartige muffin en 2 soorten sandwiches. De tweede gang was zoet met scones, jam en slagroom, theekoek, een fruitspies en mijn favoriet: chocoladetaart! Het was weer heerlijk! We hebben er echt van genoten.

Ik kwam ook nog een jurkenzusje tegen die werkt in de theewinkel die bij de Theefabriek hoort. Ik kreeg van mijn schoonmoeder Godinnenthee, die ik al eens eerder probeerde. Het is een lekkere kruidenthee die goed is om te gebruiken tijdens de tijd van de maand. Er zit namelijk vrouwenmantel en goudsbloem in die helpen bij krampen. Baat het niet dan schaadt het niet!

Het was alweer een tijdje geleden dat we bij de schoonfamilie waren, dus we hebben ook lekker bijgekletst en alvast plannen gemaakt voor de feestdagen. Ik ben al met vanalles bezig voor Sinterklaas en Kerst waar ik nog niets over kan zeggen… Vandaag konden we in ieder geval nog even nagenieten. Hoe was jouw weekend?