Black Friday??

28 november 2019 Door Geeske

Deze week werd ik gek van alle Black Friday aanbiedingen, maar ik ging toch overstag!

Jij hebt het vast ook al gemerkt: deze week is het Black Friday op… nou ja, vrijdag dus en we worden al de hele week om de oren gegooid met aanbiedingen. Sommige aanbiedingen zijn echt de moeite waard, maar andere heten alleen ‘aanbieding’ en zijn eigenlijk helemaal niet voordeliger dan normaal gesproken.

Ik had dus besloten om er helemaal niet aan mee te doen. Ik zou gaan sparen voor de uitverkoopperiode begin volgend jaar en niets kopen. Mmm… tja, toen zag ik dat Boeties ook Black Friday had… Ik wilde al maanden nieuwe laarzen hebben en was heel erg aan het twijfelen. Zal ik nu vegan en duurzame schoenen kopen of van die prachtige La Pintura laarzen die echter wel van leer gemaakt zijn? Wat een dilemma!

Ik zat er echt mee en heb er heel lang over nagedacht. Ik weet dat ik met leren schoenen minstends 5 jaar doe, soms zelfs langer zoals met mijn favoriete turquoise schoenen van nu. Ik heb wel eens synthetische, goedkope schoenen gekocht van Van Haren of Scapino, maar daar doe ik steevast maar een jaar mee. Niet zo duurzaam dus. Ik wilde eigenlijk graag vegan schoenen, maar die zijn er alleen in standaard bruin of zwart voor zover ik kon zien.

Toen las ik de blogpost van Let’s Talk Dresses over La Pintura en zag dat deze handgemaakte schoenen van leer gemaakt worden die over is van de vleesindustrie. Niet helemaal diervriendelijk dus, maar wel beter dan dat er een koe speciaal voor mijn schoenen gedood zou worden. Toen heb ik besloten om toch de laarzen die ik op het oog had te kopen. Ik doe immers heel erg lang met leren schoenen die ik mooi vind, dus de keuze was gemaakt.

Ik zou de laarzen gaan kopen voor mijn verjaardag in december en nog even wachten, maar ja, toen zag ik de Black Friday aanbieding! Dus toch de laarzen maar besteld vandaag! Ik heb de teal-kleurige laarzen gekozen. Ik kan niet wachten totdat ze komen! Ik zal ze natuurlijk laten zien zodra ik ze binnen heb!

Heb jij al laarzen van La Pintura? Hoe bevallen ze jou?