De macht van jouw euro

8 mei 2020 Door Geeske

Jij hebt de macht met jouw euro om kleine ondernemers te steunen.

Naar aanleiding van mijn besluit dat ik van mezelf ‘speeltjes‘ mag kopen om leuke dingen mee te doen, heb ik afgelopen week weer een aantal nieuwe kleurrijke spullen gekocht. Mijn aankopen heb ik bewust bij kleine ondernemers gedaan om ze te kunnen steunen in deze moeilijke tijd.

Vorige week ging mijn rode Apollo panty stuk. Er zat al meteen een ladder in, terwijl ik de panty nog maar een paar keer gedragen had. Balen! Op dezelfde dag zag ik toevallig dat het bedrijf Snagtights in de knel zat en om steun vroeg. Wat een mooi toeval! Zo kon ik meteen een aantal panty’s kopen van hun merk. Ik had namelijk in de facebookboekgroep She wears retro gelezen dat ze zo fijn zaten. Hup, meteen 4 verschillende kleuren gekocht.

Gisteren kwamen ze al aan. Dat was snel! Ik heb er wel meteen leggings van gemaakt door de teennaad eraf te knippen. Dit naar goed voorbeeld van Susan van Happy Susan Blog. Vandaag draag ik de kleur ‘Shepherd’s delight’ (rood) en inderdaad wat zit deze panty lekker! Echt een blijvertje! Ik hoop dat ik langer mee ga doen dan de Apollo panty.

Deze week zag ik verder een hele leuke nieuwe Art Journal techniek met inktsprays op youtube. Ik raakte meteen helemaal geïnspireerd en wilde graag een aantal spraykleuren kopen. Ik wilde dat het liefste bij Planting in Sneek kopen, onze kunstartikelenwinkel, maar helaas hadden ze de sprays niet. Ik had ook nog wat gewone acrylverf nodig in verschillende kleuren, dus die heb ik bij hen gekocht. De sprays komen er hopelijk binnenkort aan en heb ik uiteindelijk bij de Hobby Compleet de Duif in Leeuwarden gekocht. Allebei bedrijven waar ik graag kom en die ik graag een steuntje in de rug geef.

Als laatste moet me van het hart dat ik de Hema absoluut niet kan missen! Ik las dat ze in zwaar weer zitten, dus ik hoop echt niet dat de Hema gaat verdwijnen. Ik kom er bijna elke week voor mijn vaste dingen: kaarsen, ondergoed, sokken, knutselspulletjes enz. Ik heb tijdens deze quarantaine een paar keer online besteld, maar gisteren wilde ik er echt graag even heen. Ik heb toen snel een paar ecologische schoonmaakmiddelen gekocht. Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd, maar de prijs vond ik alvast geweldig! Ik zag weer allemaal leuke nieuwe spulletjes met regenbogen, bijen en ijsjes. Lekker zomers! Wie weet koop ik daar binnenkort nog wat van!

Zo kan ik met mijn normale aankopen toch een aantal ondernemers steunen. Ik probeer zo mogelijk te kopen bij mensen en bedrijven die ik ken en graag een hart onder de riem wil steken. Jouw euro is ook goud waard! Hoe besteed jij je euro’s tegenwoordig?