Eco Egg: een duurzaam wasmiddel

17 juni 2020 Door Geeske

Deze week probeerde ik het duurzame wasmiddel Eco Egg uit.

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jurkjeswas. In deze blog vertelde ik al dat ik mijn kleurrijke jurkjes altijd op 30 graden was. Tot voorheen gebruikte ik hiervoor vloeibaar ecologisch wasmiddel, maar nu heb ik voor het eerst het Eco Egg gebruikt.

Dit Eco Egg kocht ik bij Big Green Smile (niet gesponsord). Het is voor ongeveer 210 wasbeurten en ik heb de geur ‘Fresh Linen’ genomen. Je krijgt er een zakje keramische zwarte bolletjes bij en een aantal zakjes witte bolletjes. De zwarte bolletjes kun je altijd blijven gebruiken, maar de witte bolletjes worden kleiner naar verloop van tijd. Daar zit het stofje in waar je daadwerkelijk schone was van krijgt. Dit wasmiddel is niet alleen veilig voor je kleren, maar ook voor je huid (hypoallergeen) én het milieu! Drie vliegen in één klap!

Ik heb zondag mijn rode en zwarte jurkjes en panty’s gewassen op 30 graden met een katoen eco programma. Het ei gooi je gewoon in de trommel. De jurkjes kwamen er heerlijk fris uit. Je ruikt maar heel subtiel de ‘fresh linen’ geur. Dat vind ik persoonlijk wel prettig, want ik ben geen fan van veel parfum. De kleuren zijn niet doorgelopen of gaan afgeven, dus het lijkt helemaal top!

Ik ben heel tevreden met het Eco Egg en ga het dit jaar gebruiken als vervanging voor mijn poeder en vloeibaar wasmiddel. Past mooi bij mijn Eco wasmachine die we in november kregen!

Hoe was jij je jurkjes? Laat het me hieronder weten!