Blauwe maandag

20 januari 2020 Door Geeske

Vandaag is het blauwe maandag.

De derde maandag in januari is wereldwijd uitgeroepen tot ‘Blue Monday’, oftewel de depressiefste dag van het jaar. Een aantal jaar geleden gold dit zeker voor mij. Ik vond de hele maand januari erg moeilijk. ‘s Ochtends is het pas laat licht, ik had sowieso al moeite met opstaan en na de decembermaand met allerlei feestjes was ik dan weer helemaal alleen thuis overdag, terwijl mijn man naar zijn werk en mijn zoon naar school ging.

Tegenwoordig voel ik me een stuk beter in januari gelukkig! Ik probeer altijd wat uitjes of bezoekjes te plannen in deze donkere maand, zodat ik iets heb om naar uit te kijken. De laatste jaren doe ik ook aan goede voornemens, wat meestal een goede energie met zich meebrengt. Sommige doelen haal ik daardoor al heel snel.

Nou moet ik zeggen dat ik vanochtend ook niet zo fris en fruitig opstond. Gisteren had ik weer even een moeilijke dag. Ik voelde me heel erg moe en somber. Meestal is de verleiding dan groot om in die vermoeidheid te zakken en eraan toe te geven, maar dat heb ik vandaag niet gedaan!

Ik ben vol goede (?!) moed naar de sportschool gefietst en ben aan mijn fitnessrondje begonnen. Het eerste halfuur voelde ik me nog knudde, maar daarna klaarde het gelukkig op. Ik praatte mezelf moed in en bedacht me hoeveel beter ik me zou voelen dat ik toch ben gaan sporten. Toen het me ook nog lukte om 3 keer 2 minuten te rennen op de loopband voelde ik me helemaal goed over mezelf! De koffie smaakte erg lekker daarna!

Meteen toen ik thuis kwam heb ik nog wat jurkjes en rokjes op Marktplaats en Vinted gezet, waarvan ik er direct alweer 2 verkocht heb, dus helemaal toppie! De dag begon inderdaad wat blauw, maar werd al stralender! De eerste sneeuwklokjes heb ik ook alweer gespot. Life is great!

Wat vind jij van deze blauwe maandag?