Dikker, maar gelukkiger dan ooit!

19 juni 2020 Door Geeske

Op dit moment ben ik dikker, maar ook gelukkiger dan ooit!

Zoals ik in deze blog al schreef, eet ik sinds een tijdje intuïtief. Dat betekent dat ik iets eet als ik honger heb. Dit kan een tussendoortje zijn of een goede, gezonde maaltijd. Tot vorig jaar fietste ik daar elke dag ook nog zo’n 24 kilometer bij om mijn zoon naar school te brengen en weer te halen. Nu fietst hij echter zelf. Verder gebruik ik al een aantal jaren een antipsychoticum om te slapen en een antidressivum voor mijn algehele stemming.

Alles bij elkaar genomen heeft dat 10 kilo extra opgeleverd en ben ik nu op mijn zwaarst ooit. Maar ik ben ook gelukkiger dan ooit! Vooral de medicatie en het feit dat ik elke nacht slaap, wat er ook gebeurt, heeft ervoor gezorgd dat ik me heel stabiel voel en meer energie heb dan ik in jaren gevoeld heb.

Nog steeds is mijn lichaam heel gevoelig en elke verandering in routine levert mijn lichaam stress op. Hierdoor moet ik vaak een stapje terug doen, zoals ik al vaker heb geschreven. Ik heb het er echter allemaal voor over!

Dikker worden is niet iets wat ik graag wilde, maar wat me overkomen is, doordat ik juist gezonder ben gaan leven in plaats van ongezonder. Mijn buikje was altijd al goed zichtbaar, maar is nu wel geprononceerder. Dat vond ik eerst vervelend, maar een paar maanden geleden stond ik onder de douche en dacht: ‘Dit is mijn dikkere buik en lichaam en ik voel me nog steeds mezelf. Eigenlijk voel ik me juist meer mezelf dan ooit!’

Ik heb het gevoel dat mijn lichaam dit gewicht en deze manier van leven prettig vindt. Ik voel me gezonder, fitter en energieker. Dat ik dan een paar kilo te veel mee draag, kan vast niet ongezonder zijn dan suïcidaal depressief zijn!! Ik neem het op de koop toe en accepteer het lichaam zoals het nú is.

Daarom mocht ik van mezelf wat nieuwe jurkjes kopen… Ach ja, leuk toch! Ik vier dat ik me goed voel! In een te kleine maat voel je je sowieso altijd dikker dan je eigenlijk bent. Met mijn nieuwe jurkjes, die je hier en hier kunt zien, voel ik me mooi en mezelf. Daar gaat het om!

Hoe voel jij je in je lichaam? Laat het me hieronder weten!