Goede voornemens!

5 januari 2020 Door Geeske

Mijn goede voornemens voor dit jaar en hoe ik die ga bereiken.

Rokje Lien en Giel, vest, shirt en panty Hema.

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen aan de gang en natuurlijk heb ik ook goede voornemens. Dit jaar wil ik een baantje gaan zoeken voor een aantal uren in de week, zodat we eindelijk structureel wat meer te besteden hebben. Verder wil ik meer bewegen en meer dagjes uit gaan.

Hoe ga ik dat aanpakken? Ik zorg er altijd voor dat ik kleine, haalbare en concrete doelen heb. Zo heb ik al een plan om bij een bepaalde organisatie in te gaan schrijven voor werk. Dit werk is laagdrempelig en voelt heel haalbaar. Wat ook nodig is voor mij, want het is een hele stap om na meer dan 10 jaar weer buitenshuis te gaan werken!

Verder wil ik dus meer bewegen. Ik heb bedacht dat ik zo vaak mogelijk 2 keer in de week wil sporten. Ik ga al 1 keer, dus die tweede keer voelt als een klein stapje meer. Ik heb ook de app ‘Samen gezond’ gedownload waarmee je punten kunt verzamelen met allerlei activiteiten. Zo wordt het inzichtelijk hoeveel ik beweeg en heb je een leuke stok achter de deur.

Als laatste wil ik graag meer dagjes uit gaan. In ieder geval 3 keer met mijn zoon. Voor dit leuke doel heb ik al kaartjes gekocht voor het Creaweekend in Rijswijk in april. Mijn zoon wil verder ook nog heel graag een keer weer naar Lego World waar we afgelopen jaar ook waren. Het derde uitje moeten we nog bedenken.

Ik wil zelf ook graag vaker eens een dagje stad doen: Groningen, Leeuwarden of Heerenveen en dan naar al die leuke jurkenwinkels! Op oudjaarsdag was ik al een dagje in Groningen en daar kocht ik dit superleuke rokje bij Lien en Giel. Hij heet ‘Tree of Life’ en laat de levensboom nou net mijn favoriete symbool zijn!

Voor mij zijn de dagjes uit de grootste uitdaging, omdat ik er altijd heel erg moe van word. Alles wat buiten mijn routine valt en veel prikkels geeft, komt bij mij vrij hard aan. Maar ik wil dus rustig mijn grenzen een stukje gaan oprekken door vaker weg te gaan. Hopelijk werkt mijn plan! Ik heb er in ieder geval wel zin in om het te gaan proberen!

Heb jij ook goede voornemens dit jaar? Laat het me hieronder weten!