Iedereen heeft een verhaal

26 oktober 2019 Door Geeske

Ik ontmoet graag nieuwe mensen, want iedereen heeft een uniek verhaal.

De afgelopen dagen moest ik nog steeds bijkomen van mijn uitje naar Legoworld. Ik weet dat ik daarna heel moe zal zijn en toch overvalt het me dan weer hoe kapot ik me voel. Als ik namelijk zo vermoeid ben, lukt het bijna niet om nog iets productiefs te doen.

Daarom was ik extra trots op mezelf dat ik donderdag aan een nieuw haakproject ben begonnen: een granny omslagdoek. Ik merk nu al dat ik haken zó leuk vind en vooral ook erg ontspannend. Wat ik fijn vind is dat je het kan doen op de bank met een leuk filmpje of muziekje erbij. Bij het sieraden maken moet ik echt aan tafel zitten met goed licht. Anders lukt het niet goed. Bij haken hoeft dat niet en kan je heerlijk relaxed zitten.

Deze week werd ik ook nog benaderd door een televisieprogramma of ik misschien mee wilde doen aan een rubriek over mijn kledingstijl. Dat leek me natuurlijk superleuk! Ik werd gebeld voor wat meer informatie en ik merkte tijdens het beantwoorden van de vragen al dat ik niet de goede antwoorden gaf. Heel vervelend! Uiteindelijk liet de interviewer weten dat ik waarschijnlijk niet opvallend genoeg was, maar ze zou het gaan bespreken.

Het gaf me een heel naar gevoel. Zo van, jij bent niet interessant genoeg en dat laat ik je meteen even duidelijk weten. Persoonlijk vond ik haar vragen ook niet zo diepgaand, dus wat verwacht je dan? Zelf vind ik het altijd fijn om nieuwe mensen te leren kennen, omdat iedereen – ja, echt iedereen, dus jij ook! – een uniek levensverhaal heeft. Iedereen heeft een unieke kijk op de wereld en een unieke manier van zijn of haar talenten laten zien. Ik ben daar altijd nieuwsgierig naar.

Zo lijkt haken misschien niet zo interessant voor mensen die daar niet van houden, maar ik kijk nu via Youtube naar de HaakSTER van Nederland van Wolplein en iedere vrouw heeft weer een unieke manier van haar creativiteit uiten. Heerlijk om te zien vind ik dat!

Dat is denk ik ook wel het verschil tussen tv en Youtube: op tv krijg je een zorgvuldig samengesteld plaatje te zien met een bedacht verhaal, maar op Youtube krijg je meestal een kijkje in het echte leven van mensen. Geen bedacht verhaal, maar een écht verhaal. Dat geldt tenminste voor de mensen die ik volg. Wil jij ook een kijkje in mijn leven? Kijk dan naar mijn kanaal op Youtube!