Vervelen, wat is dat?

22 maart 2020 Door Geeske

Veel mensen vervelen zich, maar ik niet!

Op Facebook en Instagram lees ik overal dat mensen zich vervelen nu ze verplicht thuis moeten zitten. Daar heb ik nou echt nooit last van! Ik heb af en toe wel eens dat ik zo moe ben, dat ik nergens zin in heb, maar ik kan altijd wel iets verzinnen om te doen. Hierbij een aantal tips om de dag door te komen.

Zorg allereerst voor een routine. Sta elke dag doordeweeks om dezelfde tijd op en zorg dat je op ongeveer dezelfde tijdstippen iets eet of drinkt. Dit helpt om een structuur te voelen door de dag heen. Verder zorg ik ervoor dat ik de verplichte dingen die gedaan moeten worden in het huishouden ‘s ochtends als eerste doe, dus de was, schoonmaken en boodschappen doen. Nu mijn zoon thuis is, hoort daar ook bij: hem helpen bij zijn schoolwerk.

Daarna heb ik tijd voor mezelf. Ik heb op het moment zoveel hobby’s dat ik een keuze moet maken wat ik wanneer doe. Ik blog, ik speel harp, ik lees veel boeken over persoonlijke ontwikkeling, ik hou van creatief zijn: artjournalen, sieraden maken, haken en ik ben bezig met allerlei online cursussen.

Als jij thuis zit en niet veel kan doen is een online cursus een grote aanrader. Ik ben begonnen bij het Centre of Excellence, een engelstalig platform. Ze hebben op het moment allerlei kortingscodes die je kunt gebruiken om cursussen te volgen. Ik heb edelsteentherapie al afgerond en ben nu bezig met kleurentherapie.

Daarnaast heb ik via Udemy een cursus Reiki I, II en Master afgerond en heb ik me ingeschreven voor creatieve therapie en vegan health coaching. Bij Udemy zijn zowel gratis cursussen als cursussen die vaak in de aanbieding zijn. Er zijn nederlandstalige en engelstalige cursussen met allerlei onderwerpen. Deze zijn over het algemeen goedkoper dan bij het Centre of Excellence.

Vandaag schrijf ik deze blog en daarna ga ik lekker aan de slag met mijn cursus. Het is heerlijk om nieuwe dingen te leren en ik vind het ook fijn dat je een certificaat krijgt aan het einde.

Wat doe jij nu je thuis zit? Laat het me hieronder weten!