Nieuwe tarot spread: Innerlijk Kind

11 augustus 2020 Door Geeske

In deze blog leg ik een nieuwe tarot spread uit voor het Innerlijk Kind.

Deze zomer deed ik de cursus Advanced Tarot bij het Centre of Excellence en dit weekend kwam mijn diploma binnen! Ik heb weer veel plezier beleefd aan het leren hoe ik intuïtiever de tarot kan lezen en aan de diepere inzichten over de archetypes. Als cadeautje aan mezelf kocht ik The Little Prince Tarot via tarot.nl. Ik wilde dit deck graag hebben, omdat Le Petit Prince het favoriete boek van mijn Opa was en ik het ook gelezen heb voor mijn studie Frans.

De tarotkaarten kwamen al wat eerder binnen dan mijn diploma, dus ik heb er al een aantal dagen mee kunnen werken. De kleine prins tarot is volgens mij perfect om Innerlijk Kind werk mee te doen. De kleine prins staat dan natuurlijk voor het kind en de piloot staat voor de volwassene in jou.

Omdat dit deck me zo aan het Innerlijk Kind doet denken heb ik een nieuwe spread bedacht. Het is een kaartlegging met 3 kaarten geworden zoals je hieronder kunt zien. Je trekt 3 kaarten als antwoord op de 3 vragen hieronder:

  1. Wat wil mijn Innerlijk Kind op dit moment?
  2. Hoe kan ik meer spelen?
  3. Wat moet ik nog het meeste leren op dit moment?

Zoals je kunt zien trok ik op de tweede positie de 5 van staven. Niet echt een ‘speelse’ kaart! We zitten nog steeds in het proces van een nieuw huis vinden, dus ik las de kaart zo dat ik er best plezier in mag hebben en meer vertrouwen in het proces mag hebben.

Als jij de kaartlegging doet ben ik benieuwd wat jij eruit krijgt! Natuurlijk kun je deze reading met elk deck doen die je maar wilt, tarot of orakelkaarten maakt niet zoveel uit. Laat je me weten hoe de spread voor jou werkt?