Dagje Leeuwarden met de trein

12 juli 2020 Door Geeske

Deze week deed ik een dagje Leeuwarden met de trein met mondkapje!

Afgelopen week kwam ons huis te koop te staan op Funda en waren er heel veel mensen die wilden komen kijken. Daarom moesten mijn zoon en ik het huis uit. We hebben vooral veel kopjes koffie buiten de deur gedronken in de stad en bij familie en vrienden. Zaterdag kwamen de meeste kijkers, dus toen leek het me een leuk idee om een dagje naar Leeuwarden te gaan.

Strikt genomen was het natuurlijk niet noodzakelijk dat we met de trein gingen, maar ik vond dat het wel kon voor één keer. Ik had al wegwerp mondkapjes gekocht voor mezelf en mijn zoon hoefde er niet één op. Rare situatie zo met iedereen zonder mond en neus in het zicht!

Het is maar een klein stukje van IJlst naar Leeuwarden en toch ga ik niet vaak naar de stad. Ik had wel een aantal leuke winkels op mijn verlanglijstje staan waar ik normaal alleen online bestel, zoals de H&M waar ze leuke kleding voor mijn zoon hebben en Hobbywinkel De Duif. Heerlijk geshopt met mijn grote zoon die het ook heel gezellig vond.

Bij Ny-na kocht ik een prachtige groene set van Blutgeschwister. Mijn zoon vond de kleuren bij elkaar vloeken, maar ik vind het juist leuk. Op facebook ook even gevraagd in de verschillende groepen en de meesten vonden het juist een leuke combinatie. Het mag dus blijven!

Na het shoppen hebben we een heerlijke bagel gegeten bij Bagels & Beans met roomkaas en avocado. De vers jus was ook heerlijk. Daarna konden we zo weer opstappen op de trein en waren we ‘s middags thuis, zodat we nog even in de tuin konden zitten. Een fijn dagje zo!

Als het goed is, zijn alle bezichtigingen nu geweest en is het nu afwachten op de eventuele biedingen. We hebben ook al een mooi huis gezien in een dorp in Groningen vlakbij de stad. We zijn daar even wezen kijken en dat lijkt ons wel wat. Nu afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Spannend!