Roadtrip!

4 juli 2020 Door Geeske

Wij begonnen de zomervakantie met een roadtrip naar Groningen!

Gisteren begon voor ons de zomervakantie. Mijn man heeft 3 weken vrij en mijn zoon 6. Als je me volgt op instagram heb je al kunnen lezen dat wij ons huis te koop hebben gezet, want wij willen naar de provincie Groningen verhuizen! Mijn man komt daar vandaan en wil al heel lang terug. Daarom maakten we gisteren een roadtrip naar Groningen.

Sinds 2007 wonen wij al in IJlst, Friesland. We hebben beide in Groningen gestudeerd en hebben elkaar daar bij onze bijbaan bij de bioscoop ontmoet. Na onze studie vonden we werk in Sneek en al snel daarna hebben we ons huis kunnen kopen. We hadden gezegd dat we er in ieder geval 5 jaar zouden wonen, maar we bleven er dus uiteindelijk 13 jaar, ook mede door de huizencrisis die intrad in 2008.

Nu willen we heel graag terug naar de provincie Groningen. We hebben gisteren een rondje gedaan om te kijken waar we het liefste willen wonen. We begonnen in Grijpskerk en gingen via de kleinere dorpjes richting Winsum. Onderweg kwamen we Niehove tegen, wat het mooiste dorp van Nederland is. Het is er klein, maar heel sfeervol en we konden er zelfs even wat drinken!

Tijdens de roadtrip kwam ik er al wel achter dat ik toch echt het liefste in een dorp woon met een supermarkt en goed openbaar vervoer. Ook is het belangrijk voor onze zoon dat er een (middelbare) school op fietsafstand is. Mijn man zou het liefste in ‘the middle of nowhere’ willen wonen met uitzicht op de weilanden, maar ik heb doordeweeks alleen mijn fiets. Daarom spreekt mij dat minder aan.

Vandaag wordt onze woning al door meerdere mensen bezichtigd en we zijn heel benieuwd of en wanneer we ons huis kunnen verkopen. Pas daarna gaan we een huis zoeken. Onze voorkeur zou uitgaan naar Baflo of Warffum. Daar zijn de voorzieningen die we zoeken en dat is ook het gebied waar mijn man vandaag komt.

Het wordt een spannende zomer voor ons! Het is leuk én eng om af te wachten hoe het allemaal gaat lopen! Ik hou je op de hoogte op deze blog!